ua en ru

Директор "Євробачення": Київ зможе забезпечити безпеку конкурсу

Директор "Євробачення": Київ зможе забезпечити безпеку конкурсу Фото: Йон Ола Санд вірить у безпечне проведення конкурсу в Україні

Зокрема попри складну ситуацію в країні з огляду на конфлікт на Донбасі

Виконавчий продюсер "Євробачення" Йон Ола Санд висловив упевненість, що Україна, попри складну ситуацію в країні з огляду на конфлікт на Донбасі, зможе забезпечити безпеку учасникам конкурсу 2017 року. Про це Санд заявив у Стокгольмі, звертаючись до переможниці музичного конкурсу української співачки Джамали, передає DW.

"Упевнений, що ти і жителі України подарують нам привітний прийом і зможуть забезпечити нашу безпеку", - наголосив Санд.

Сама Джамала, відповідаючи на питання одного з журналістів про те, чи повинен конкурс пройти в Криму (співачка - за походженням кримська татарка), сказала: "Сподіваюся, "Євробачення" пройде в Україні".


Генеральний директор Європейської спілки мовників (ЕВU), яка організовує конкурс, Інгрід Дельтенре, своєю чергою, пояснила, що організатори конкурсу хочуть послати чіткий сигнал, незважаючи на "полярність реакцій у Європі".

"Це сигнал толерантності, відкритості та різноманіття думок", - заявила вона.

Нагадаємо, українська співачка Джамала перемогла на 61-му пісенному конкурсі "Євробачення", фінал якого відбувся 14 травня. Зі своєю піснею "1944" вона випередила за результатами голосування журі та глядачів представників Австралії та Росії, які посіли відповідно друге та третє місця.