ua en ru

"Шахтар" мінімально обіграв "Динамо" і виграв Кубок України

"Шахтар" мінімально обіграв "Динамо" і виграв Кубок України Фото: "Шахтар" - "Динамо"

Єдиний гол в матчі забив Марлос

Донецький "Шахтар" став володарем Кубка України сезону 2016/17, обігравши у фінальному поєдинку київське "Динамо" з рахунком 1:0. "Гірники" в 11 разів у своїй історії вибороли Кубок України і наздогнали за цим показником київський клуб.

Єдиний гол на 80 хвилині матчу забив Марлос. Воротар "гірників" Пятов вибив м'яч на половину поля "Динамо", Марлос прийняв його, пройшов уздовж штрафної, пішов від підкату Шепелєва і точно пробив у дальню "дев'ятку". Після забитого гола Марлос розплакався.

У рівній грі команди створили не так багато моментів для взяття воріт. Краще можливості були у "Динамо". Наприклад, наприкінці першого тайму Андрій Ярмоленко з гострого кута пробив вже мимо пустих воріт.

"Шахтар" до титулу чемпіона додав ще й Кубок країни, ставши володарем трофею другий сезон поспіль.

Шахтар - Динамо 1:0

Гол: Марлос (80)
На 8-й хвилині Марлос не реалізував пенальті (мимо)

Попередження: Срна (55), Феррейра (77), П'ятов (90+4) — Сидорчук (54), Кадар (77), Гармаш (90+3)

"Динамо": Коваль, Пантіч, Антунеш, Шепелєв, Морозюк, Ярмоленко, Сидорчук (Рибалка, 67), Гармаш, Виду, Бесєдін, Кадар (Циганков, 84).

"Шахтар": Пятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ізмаїл, Степаненко, Коваленко (Малишев, 84), Марлос, Тайсон, Бернард (Зубков, 90+1), Феррейра (Ордець, 90+4).

Нагадаємо, лідер київського "Динамо" Андрій Ярмоленко пообіцяв уболівальникам, що футболісти клубу віддадуть всі сили і помруть на полі за перемогу в матчі Кубка України.