ua en ru

"Динамо" потрапило в топ-10 клубів Європи за ударами в створ

"Динамо" потрапило в топ-10 клубів Європи за ударами в створ Фото: гравці "Динамо" (twitter.com/DynamoKyiv)

Гравці київського клубу в середньому наносять 7,1 удар за матч

Київське "Динамо" за даними дослідницького центру Football Observatory займає десяте місце за кількістю ударів в створ воріт у своїх чемпіонатах серед усіх європейських клубів. Про це повідомляється на сайті організації.

Гравці київського клубу в середньому наносять 7,1 удар в створ за матч. Точність всіх ударів футболістів "Динамо" становить 39%.

Команда Олександра Хацкевича за цим показником випереджає французький ПСЖ, англійські "Арсенал" і "Ліверпуль", "Боруссію" Дортмунд, португальський "Порту", італійські "Ювентус", "Лаціо", "Мілан" та інші клуби.

Лідирують в рейтингу італійський "Наполі" (8,9), нідерландський "Аякс" (8,5) і англійський "Манчестер Сіті" (8,0).

Донецький "Шахтар" займає 63 місце разом з бельгійськими "Брюгге" і "Андерлехтом", італійським "Авелліно", данським "Мідтьюлландом", угорським "Уйпешт" і празькою "Славією". В середньому за матч "гірники" наносять 5,7 ударів у площину воріт в національному чемпіонаті (33% точності від усіх ударів).

Нагадаємо, воротар донецького "Шахтаря" Андрій П'ятов більше всіх у перших двох турах групового етапу Ліги чемпіонів відбив небезпечних ударів, які могли привести до голу.