ua en ru

Die Welt: країни ЄС можуть обмежити безвізовий режим для України з-за Туреччині

Die Welt: країни ЄС можуть обмежити безвізовий режим для України з-за Туреччині Фото: ЄС може включити додатковий пункт в угоду про візову лібералізацію

Особливий пункт в угоді з Туреччиною можуть застосувати до України

Країни Європейського союзу можуть обмежити безвізовий режим для України у разі прийняття особливої угоди про безвізовий режим з Туреччиною, передає Welt am Sonntag з посиланням на дипломатичні джерела в ЄС.

В ЄС допускають, що заплановане на кінець липня запровадження безвізового режиму між ЄС і Туреччиною не буде мати необмежений характер, так як Євросоюз планує укласти з Анкарою особливу угоду про лібералізацію візового режиму. На це, зокрема, Німеччина і Франція наполягають.


За даними джерел, угода ЄС і Туреччини буде включати пункт про відтермінування дії у випадку невиконання останньої домовленостей по біженцям. Цей пункт дозволить після введення безвізового режиму швидко його скасувати. Його також застосують до угод про візової лібералізації з Україною, Грузією та Косово.

Джерела також повідомляють, що прийняття такого рішення очікується незабаром, ймовірно, цю тему обговорять міністри внутрішніх справ ЄС 21 квітня в Люксембурзі.

Нагадаємо, ЄК запропонує безвізовий режим з Україною до кінця квітня.