ua en ru

Діаспора просила Ердогана обговорити з Путіним помилування лідерів Меджлісу, - Джемілєв

Діаспора просила Ердогана обговорити з Путіним помилування лідерів Меджлісу, - Джемілєв Фото: Мустафа Джемілєв (mip.gov.ua)

Джемілєв думає, що Умеров і Чийгоз вже завтра будуть у Києві

Кримськотатарська діаспора в Туреччині за день до зустрічі президента Реджепа Ердогана з президентом Росії Володимиром Путіним направляла лист з проханням обговорити помилування лідерів Меджлісу Ільмі Умерова таАхтема Чийгоза. Про це в ефірі програми "Час. Підсумки дня" на "5 каналі" заявив нардеп від БПП Мустафа Джемілєв.

"Зараз з Путіним мало хто зустрічається, але Ердоган зустрічається. За день до зустрічі Путіна з Ердоганом від імені кримсько-татарської діаспори Туреччини було направлено лист з проханням обговорити питання помилування. У Порошенка теж була тривала розмова з Ердоганом", - зазначив Джемілєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США розраховують на звільнення решти утримуваних Російською Федерацією українських політв'язнів.

"Вітаємо звільнення Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза! Російські окупанти тепер повинні звільнити інших українських політв'язнів", - йдеться в повідомленні посольства США в Україні.