ua en ru

Діюча процедура розмежування земель в Україні потребує близько 2,5 млрд грн, - Тимченко

Діюча процедура розмежування земель в Україні потребує близько 2,5 млрд грн бюджетних коштів. Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів 28 березня сказав глава Держземагентства Сергій Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Майже за 10 років розмежовано менше 1% земель (в Україні). Це пов'язано з тим, що нині діюча процедура є складною, і, крім того, надзвичайно вартісною. Вона потребує понад 2,5 млрд грн бюджетних коштів. Нова процедура розмежує землі одномоментно з прийняттям закону і заощадить мільярди гривень. Пропонується визнати комунальними ці землі в межах населеного пункту, крім приватної землі і ділянок, на яких знаходяться державні обєкти, і навпаки", - зазначив Тимченко.

Крім того, за його словами, для сільських населених пунктів стосовно визначення меж знижується рівень прийняття рішення з обласної до районної ради, а в тих випадках, коли межі цих земель не змінюються, можна буде закріпити межі без розробки генплану, заощадивши кількасот тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше сьогодні Тимченко повідомляв, що прийняття законопроекту про розблокування земельних аукціонів дозволить до кінця 2012 р. додатково одержати в держбюджет України близько 10 млрд грн.