ua en ru

Діями затриманого на хабарі голови РДА Херсонської обл. керував особисто Путілов, - юрист

Діями затриманого на хабарі голови Голопристанської районної державної адміністрації (РДА) Олександра Богуненка керував особисто голова Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Путілов. Про це заявила в інтерв'ю "Херсонським вістям" юрист Новофедорівської сільської ради Яна Теплова.

"26 червня 2015 року Андрій Путілов гучно заявив, що "глава Новофедорівської сільської ради створила філію Верховної Ради і сама почала встановлювати свої закони". І, нібито, Залізним Портом управляє 5 осіб. Заступник голови ХОДА отримав завдання створити робочу групу, яка повинна була зайнятися винищенням або настановою на шлях істинний всіх незаконно працюючих суб'єктів. Ця робота була доручена Олександру Богуненку - усуненому голові Голопристанської РДА і якомусь представнику КП за дорученням, Головчину Сергію Івановичу", - заявила вона.

На прес-конференції Андрій Путілов уникнув відповіді журналістів "Херсонських вістей" про діяльність на узбережжі КП "Єдиний центр логістичного управління та контролю". При цьому, як вдалося встановити в ході журналістського розслідування, це КП спеціально створили для стягнення поборів з підприємців, які торгують на березі. Вони повинні були ділитися половиною свого прибутку для "поповнення бюджету губернії" і спонсорування виборчої кампанії, яку збирається проводити в області голова ОДА, пише видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України спільно з працівниками департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України 12 серпня 2015 року за отримання неправомірної вигоди затримала голову районної державної адміністрації Херсонської області за хабар.

Зокрема, очільник району під виглядом боротьби з незаконною торгівлею на узбережжі Чорного моря за посередництва цивільного особи вимагав та отримав від юриста однієї з сільських рад неправомірну вигоду в сумі 130 тис. доларів за непроведення перевірок торгових майданчиків і безперешкодну діяльність значної кількості приватних підприємців району.