ua en ru

Дія понижених акцизів на бензин продовжена до 1 вересня, - Хомутинник

Верховна Рада України вчора, 7 липня, продовжила дію понижених ставок акцизного збору до 1 вересня 2011 р. Про це на сьогоднішньому засіданні парламенту заявив голова комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталій Хомутинник, попросивши зняти з порядку денного розгляду законопроекту №8731 "Про внесення змін до Податкового кодексу України про тимчасове зниження ставок акцизного податку", що пропонує продовжити дію поточних ставок акцизу на паливо до 31 грудня 2011 р.

"Ми погоджували з урядом і внесли зміни до ухваленого напередодні закону № 8217, якими дії поточних понижених ставок акцизного збору подовжується до 1 вересня 2011 р.". - уточнив Хомутинник.
Нагадаємо, для стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів Верховна Рада 7 квітня підтримала ініційований Міністерством енергетики і вугільної промисловості, законопроект про зниження на три місяці ставок акцизного збору на 50 євро/т для бензину і на 30 євро/т для дизельного палива, до 132 євро/т і 60 євро/т відповідно.
Нагадаємо, раніше сьогодні Президент України Віктор Янукович відзначив, що Україна втратила 500 млн грн. в результаті зниження акцизів на пальне.