ua en ru

Дев'ять населених пунктів будуть виведені з "сірої зони", - Жебрівський

Дев'ять населених пунктів будуть виведені з "сірої зони", - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський

На сьогоднішній день в Майорську склалася непроста ситуація

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що дев'ять населених пунктів будуть виведені з "сірої зони", якщо перенести контрольний пункт в'їзду-виїзду із селища Погоди в Майорськ. Про це повідомляють "Новини Донбасу".

"Ми переносимо КПВВ з Зайцево в Майорськ. Багато будемо там облаштовувати. Є проблематика з відведенням електроенергії для нового контрольно-пропускного пункту в'їзду і виїзду", - сказав він.

Жебрівський підкреслив, що на сьогоднішній день в Майорську склалася непроста ситуація.

"У багатьох будинках вода є, але до 5 поверху вода не піднімається, тому що немає тиску", - сказав він. Він додав, що також є проблеми з відсутністю електроенергії в прифронтовому селищі.

Значна частина жителів Мар'їнки, за його словами, працює в непідконтрольної Горлівці. Також є невелика кількість сімей, які побажали відправити своїх дітей у школи, розташовані на непідконтрольній території - 10 учнів.

Нагадаємо, з нагоди Дня захисника президент України Петро Порошенко підписав указ №442/2016, яким відзначив високими державними нагородами воїнів української армії та інших силових структур, які проявили мужність та героїзм в боях за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.