ua en ru

Девон Арчер: Burisma працює прозоро, що підтверджує угода з двома публічними компаніями

Burisma Holdings продовжить працювати відкрито і послідовно, щоб в публічній площині відповідати корпоративним практикам найвищого рівня. Про це заявив незалежний директор Burisma Девон Арчер після підписання угоди про покупку частки в української газодобувної компанії "КУБ-Газ" компанією Resano Trading LLC (входить у групу компаній Burisma).

"Купівля акцій у Serinus Energy, публічної компанії з подвійним лістингом у Варшаві і Торонто, ще один аргумент того, що ми працюємо прозоро і відкрито. Burisma Holdings одна з небагатьох нафтогазових компаній в Україні, яка впроваджує і використовує кращі практики корпоративного управління в країні, залишаючись відкритою для інвесторів і суспільства. Ми раді розпочати співпрацю з Cub Energy, публічною компанією з лістингом в Канаді, яка розділяє з нами основні принципи та цінності в роботі. Ми вважаємо, що ця угода є визнанням високого рівня наших стандартів ведення бізнесу міжнародних біржових майданчиків. Ми будемо продовжувати працювати публічно і послідовно, щоб в публічній площині відповідати корпоративним практикам найвищого рівня", - зазначив незалежний директор Burisma Девон Арчер.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 1 лютого, канадська публічна компанія Serinus Energy Inc. оголосила про підписання угоди з продажу 70% акцій в українському проекті ТОВ "КУБ-Газ" і знаходиться в процесі закриття угоди. Згідно з біржовим повідомленням компанії, покупцем виступить компанія Resano Trading LLC, яка є частиною групи Burisma.

Зазначимо, ТОВ "КУБ-Газ" - українська компанія, що володіє 5 ліцензіями на видобуток і 1 ліцензією на розвідку в Східній Україні. Раніше повідомлялося, що компанія була змушена скоротити персонал на третину. Через відсутність інвестицій за підсумками третього кварталу 2015 р. КУБ-Газ зміг здобути лише 229,5 млн. кубометрів: компанія скоротила видобуток вуглеводнів на 38% порівняно з аналогічним періодом 2014 р, і на 5% порівняно з другим кварталом 2015 р.