ua en ru

Дитячий омбудсмен РФ повідомив про обстріл автобуса з дітьми, що їхав з України до Росії (доповнено)

Уповноважений із прав дитини в Росії Павло Астахов повідомив, що автобус з дітьми, що прямував з України до Ростовської області, був обстріляний.

Уповноважений із прав дитини в Росії Павло Астахов повідомив, що автобус з дітьми, що прямував з України до Ростовської області, був обстріляний. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"На російсько-українському кордоні при переїзді до Ростовської області обстріляний автобус з дітьми. Водій зумів вирватися з-під обстрілу", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Астахова, автобус прибув до Ростовської області. "Обстріляний автобус з дітьми України прибув до Ростовської області. З'ясовуємо обставини варварського нападу фашистів на дітей-біженців", - заявив омбудсмен.

Астахов уточнив, що автобус був обстріляний у ході нічної атаки на пропускний пункт "Ізварине". За його словами, "вогонь по КПП вівся шквальний", врятувати дітей і вирватися з-під обстрілу допомогли "прикордонники, водій і диво". Діти та їхні батьки приїхали до Росії із зони проведення спецоперації у Донецькій області. За даними російського омбудсмена, в автобусі перебувало 36 дітей.

Нагадаємо, вчора Астахов заявив про п'ять загиблих дітей на сході України.