ua en ru

Детективів НАБ тренуватимуть британські колеги, - Ситник

Детективів НАБ тренуватимуть британські колеги, - Ситник Фото: Артем Ситник

Допомагати з тренуванням детективів будуть і фахівці з інших країн Євросоюзу

Детективів Національного антикорупційного бюро (НАБ) тренуватимуть британські колеги. Про це в інтерв'ю ВВС під час робочого візиту до Великобританії розповів голова Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артем Ситник.

Він також зазначив, що допомагати з тренуванням детективів будуть і фахівці з інших країн Євросоюзу.

"Це країни Прибалтики. У нас зараз постійно працює фахівець із Фінляндії, колишній прокурор, який займався антикорупційними розслідуваннями. Також є фахівець із Канади, який брав участь у розбудові багатьох антикорупційних бюро в різних країнах. Тобто є група міжнародних фахівців, які вже на сьогодні активно допомагають у створенні бюро і в розробці програми тренінгів", - повідомив Ситник.

З відкритих джерел, за його словами, детективи використовуватимуть Google та соцмережі.

"У Лондоні в аналітика є три комп'ютери: один комп'ютер - це доступ до відкритих джерел, другий комп'ютер - доступ до закритих джерел, і один комп'ютер - це соціальні мережі. І він із використанням програмних продуктів обробляє цю інформацію і видає продукт, який дає підстави порушити кримінальну справу і розпочати розслідування. Такий досвід ми впроваджуватимемо і в Україні", - наголосив Ситник.

Нагадаємо, Ситник планує до 1 жовтня відібрати не менше 50 детективів НАБ.