ua en ru

Держлісгосп: Лісові пожежі найбільше загрожують Луганській, Київській, Дніпропетровській, Черкаській, Донецькій обл. та Поліссю

Лісові пожежі найбільше загрожують Луганській, Київській, Дніпропетровській, Черкаській, Донецькій обл. та Поліссю. Про це заявив під час прес-конференції заступник голови Держлісгоспу Віктор Червоний, передає кореспондент РБК-Україна.

«Найбільш пожежонебезпечні області - це, звичайно, Південь і Схід. Хоча якщо, наприклад, порівнювати Одесу, Дніпропетровськ та Луганськ, то в Одесі листяні ліси і там менша небезпека... Київська обл., де, звичайно, велике рекреаційне навантаження на ліси має великий ступінь небезпеки, також Черкаська, Донецька обл. і звичайно все Полісся - Волинь, Житомир, Чернігів. Хоча там (Полісся) пройшли дощі, і великих проблем в цьому році немає», - заявив В.Червоний.

В той же час, за словами В.Червоного, в цьому році з бюджету повністю профінансовано вильоти працівників Держлісгоспу для моніторингу пожежної ситуації в лісах. Крім того, в Україні в найбільш небезпечних ділянках встановлено 560 вишок для моніторингу ситуації в лісі, 40 з них обладнано камерами.

За підрахунками Держлісгоспу, за останні кілька років середня площа лісових пожеж в Україні становила 1 га, що, наприклад, в 90 разів менше ніж в Росії.

Крім того, В.Червоний зазначив, що діючих лісових пожеж в Київській, Чернігівській обл. та прикордонних областях Білорусі не виявлено. «Ми вранці підняли гелікоптер тому що була боязнь. що є пожежі, хоча ще вчора ввечері їх не було навіть на торф'яниках серйозних. Пожеж діючих серйозних сьогодні в межах Київській, Чернігівській, Гомельській області Білорусі не виявлено», - заявив він.