ua en ru

Derniere Heure: терористи планували атаки на бельгійські АЕС

Derniere Heure: терористи планували атаки на бельгійські АЕС Фото: 22 березня у Бельгії сталася серія терактів

Як повідомляється, затримання терористів змусило їх поквапитися і здійснити вибухи в аеропорту і метро

Основною метою смертників, які вчинили теракти в Брюсселі (Бельгія), були дві бельгійські АЕС, однак затримання терористів, включаючи головного підозрюваного в атаках на Париж Салаха Абдеслама, змусило їх поквапитися і здійснити вибухи в аеропорту і метро. Про це передає видання Derniere Heure з посиланням на джерело в поліції.

Як повідомляється, виконавці терактів у Брюсселі, яких ідентифікували як брати Брахім і Халід аль-Бакрауи, встановили приховану камеру перед будинком керівника бельгійської атомної програми. Зроблені ними відеозаписи поліцейські знайшли під час антитерористичної операції в грудні 2015 року в квартирі одного з підозрюваних в паризьких теракти.

Після цього у АЕС країни для посилення безпеки були розміщені солдати.

"Вони, ймовірно, відмовилися від ідеї терактів на АЕС, оскільки почували себе під тиском. Якщо б ми не змогли запобігти ці атаки і якби терористи змогли реалізувати свій план, наслідки могли б бути набагато більше. Однак терористи повинні були зробити вибір на користь більш легких цілей", - повідомило джерело в поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у терориста, який підірвав бомбу в метро Брюсселя (Бельгія), був спільник і його розшукує поліція. Передбачуваний учасник терактів в Брюсселі потрапив на записи камер спостереження.