ua en ru

Дерев'янко з Авербухом проникли у військову частину, де проводилися секретні випробування засобів зв'язку, - нардеп

Дерев'янко з Авербухом проникли у військову частину, де проводилися секретні випробування засобів зв'язку, - нардеп Фото: Іван Винник

За словами нардепа, Дерев'янко і Авербух отримали несанкціонований доступ до результатів випробувань

Народний депутат України Юрій Дерев'янко та представник ізраїльської компанії "Елбіт" Вадим Авербух потрапили у військову частину, де проводилися секретні випробування зразків спеціального зв'язку. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав нардеп Іван Винник.

Для України зволікання із забезпеченням ВСУ захищеними засобами зв'язку – смерті подібно. Сьогодні в діяльність військов...

Опубліковано Ivan Vinnyk 27 травня 2017 р.

"На територію військової частини, де проводилися секретні випробування зразків спецзв'язку, проник народний депутат Юрій Дерев'янко. Він провів з собою представника ізраїльської компанії "Елбіт" Вадима Авербуха, більше відомого як Гордон Зееві, - адвоката агента ФСБ Севи Могилевича. Юрій Дерев'янко та Вадим Авербух практично паралізували діяльність військової комісії і отримали несанкціонований доступ до результатів випробувань, що може представляти загрозу для обороноздатності України", - пише він.

Нардеп підкреслив, що за контракт у 32 мільярди гривень на поставку українським військовим засобів спецзв'язку, який здатний протистояти російським засобам радіоелектронної боротьби (РЕБ), борються два світових виробника - турецький "Асельсан" та ізраїльський "Эльбит".

"Ізраїльтяни запропонували ціну на 25% більше, ніж представники турецького воєнпрому. Крім того, "Асельсан" показав свою надійність у військовому конфлікті у Нагірному Карабаху, де азербайджанська армія, оснащена спецзв'язком "Асельсан" успішно протистоїть російським РЕБам, якими озброєна протилежна сторона конфлікту", - зазначив депутат.

"Несанкціоноване проникнення громадянина Ізраїлю Вадима Авербуха у супроводі народного депутата України Юрія Дерев'янка на територію військової частини і фактичний зрив випробувань може свідчити про вчинення зазначеними вище особами кримінального порушення українського законодавства", - додав Винник.

На його думку, в діях Авербуха можуть бути ознаки складу злочину, передбаченого статтями 114 Кримінального кодексу (шпигунство), 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України), 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань), 357 (заволодіння документами шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

В діях Дерев'янка нардеп вбачає можливі ознаки злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада), 114-1 (перешкоджання законній діяльності ВСУ), 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань), 357 (заволодіння документами шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 369-2 (зловживання впливом).

"З огляду на те, що такі дії були вчинені на військовому об'єкті та можуть завдати значної шкоди національним інтересам держави та представляють загрозу національній безпеці України, вони повинні бути негайно припинені, а особи, які їх скоїли, повинні бути затримані з метою з'ясування всіх обставин справи", - вважає парламентарій.

"Несанкціоноване проникнення громадянина Ізраїлю Вадима Авербуха у супроводі народного депутата України Юрія Дерев'янка на територію військової частини і висловлювання на адресу членів комісії, що проводить випробування спеціальних засобів захищеного зв'язку, погроз і вимог визнати кращим зразок, наданий компанією "Елбіт" (Ізраїль), може свідчити про вчинення зазначеними вище особами низки порушень українського законодавства, зокрема, злочинів", - пише нардеп