ua en ru

Дерегуляція в агропромисловості дозволить заощадити 5 млрд грн на рік, - МінАП

Ефект від заходів дерегуляції, прийнятих Міністерством аграрної політики та продовольства України, складе 5 млрд грн на рік. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив глава МінАП Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальний ефект від дерегуляції, за нашими оцінками спільно з Мінекономіки, те, що вдалося вже зробити - це майже 5 млрд грн", - заявив Павленко.

За його словами, скасовано 14 дозволів і 6 ліцензій, впроваджено понад 50 змін у законодавчих актах і регламентах у сфері агропромисловості.

"В 5 разів скорочено термін видачі фітосанітарного сертифіката - з 5-ти діб до 24-х годин; встановлений мінімальний термін оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення на 7 років - все це дасть можливість залучити додаткові інвестиції. Зараз ми працюємо над ліквідацією черг на реєстрацію прав оренди, зняттям бар'єрів на обробку вільних земель", - додав Павленко.

Також він зазначив, що в МінАП розглядають ще 32 ініціативи щодо спрощення дерегуляції, які можуть бути прийняті протягом наступних 100 днів.

Нагадаємо, податкове навантаження на аграрну галузь до 2015 р. збільшилось на 30 млрд грн.