ua en ru

Депутати "Відродження" обговорили економічну стратегію з представниками бізнесу

Депутати "Відродження" обговорили економічну стратегію з представниками бізнесу Фото: vidrodzhennya.org.ua

Нардепи групи "Партія "Відродження" зустрілися з представниками Українського союзу промисловців і підприємців

У Києві 7 лютого відбулася зустріч народних депутатів групи "Партія "Відродження" з представниками Українського союзу промисловців і підприємців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби політсили.

У заході взяли участь голова партії "Відродження", співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віктор Бондар, народний депутат групи "Партія "Відродження" Артем Ільюк та перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко, президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах, а також керівники промислових підприємств та асоціацій

Сторони обговорили економічну стратегію "Власний шлях України" і спільне бачення шляхів розвитку промисловості, які можуть допомогти країні вийти з економічної кризи.

Як зазначив голова партії "Відродження" Віктор Бондар, на сьогодні депутатська група "Партія "Відродження" є єдиною політичною силою у парламенті, яка запропонувала стратегію для відродження української економіки. Також група постійно наполягає на тому, щоб економічні питання з'являлися в порядку денному Верховної Ради.

"Останні тенденції у співпраці зі Світовим банком і Міжнародним валютним фондом викликають багато сумнівів. Якщо ще 3-5 років тому держава брала кредитні кошти, у тому числі, на фінансування соціальних проектів, то останнім часом позики беруться просто для обслуговування вже взятих кредитів. З такими підходами ми тільки накручуємо борги на державу і нічого не міняємо. Про це ми постійно говоримо з трибуни парламенту, закликаємо, що треба міняти політику співпраці з МВФ, зі Світовим банком. Адже Україна стала залежною від кредитів, які нічого не змінюють в економіці. Позики можна брати на поліпшення транспортної інфраструктури, на піднесення промисловості, на пільгове кредитування промислових об'єктів. Тоді це дійсно внесок у розвиток економіки. Але, на жаль, нас не чують. Тому ми розробили програму, на її основі готуємо законопроекти, збираючи конструктивні ідеї бізнесу. Ми хочемо, щоб цей документ став дорожньою картою відродження України", – зазначив Віктор Бондар.

Він додав, що для реалізації стратегії "Власний шлях України" фахівці партії "Відродження" вже підготували перший законопроект щодо підтримки вітчизняної промисловості. У його розробці взяли участь експерти та керівники підприємств реального сектора економіки.

У свою чергу представники УСПП підкреслили важливість співробітництва між промисловцями, підприємцями і представниками українського парламенту. Як зазначив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, УСПП розроблена програма "Платформа економічного патріотизму", яка допоможе досягти зростання ВВП країни на рівні 7-8% та забезпечить створення робочих місць для українців.

Фото: vidrodzhennya.org.ua

Депутати "Відродження" обговорили економічну стратегію з представниками бізнесу

"Ми абсолютно позитивно та з надією розглядаємо проект закону, розроблений депутатською групою "Партія "Відродження", зі сталого розвитку вітчизняного підприємництва. Готові активно залучати до цієї роботи фахівців, щоб цей проект став законом і вніс свій внесок в інноваційний розвиток нашої промисловості", – підкреслив президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.

Він наголосив на важливості спільної роботи над створенням в Україні території економічного зростання на основі економічного патріотизму.