ua en ru

Депутати Київради прийняли рішення про звернення до ВР щодо встановлення меж м. Києва

Депутати Київради прийняли рішення про звернення до ВР щодо встановлення меж м. Києва. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За відповідне рішення проголосували 79 депутатів Київради.

"Враховуючи ситуацію, що склалася із незаконними діями Коцюбинської селищної ради Київської області щодо розширення території селища за рахунок земель м. Києва, Київська міська рада звертається до Верховної Ради України з проханням якомога швидше розглянути питання щодо встановлення меж столиці України м. Києва. Зволікання з прийняттям цього рішення може коштувати Києву тисяч гектарів унікального Біличанського лісу, який захищає столицю від негативного впливу важких металів і сполук", - йдеться у зверненні до ВРУ, підписаному секретарем Київської міської ради Галиною Герегою.

В свою чергу, голова постійної комісії з питань екологічної політики Денис Москаль зазначає, що звернення до парламенту має важливе значення з огляду на рішення київського окружного адміністративного суду, який скасував рішення Київради "Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення і зміни меж м. Києва".

"Як ви пам'ятаєте, суди скасовували майже всі рішення Київради спрямовані на захист Біличанського лісу. Разом з тим рішення селищної Коцюбинської ради про відчуження цього лісу суди визнають законними. В такій ситуації втручання парламенту зможе вберегти легені Києва від знищення", - зазначив Москаль.