ua en ru

Депутати Європарламенту закликали Путіна звільнити Сущенка

Депутати Європарламенту закликали Путіна звільнити Сущенка Фото: Роман Сущенко

Депутати вимагають від лідерів ЄС уважно стежити за ситуацією

Депутати Європейського парламенту направили листа президенту Російскої Федерації Володимиру Путіну із вимогою негайно звільнити українського журналіста Романа Сущенка. Про це йдеться у повідомленні "Польського радіо".

Як зазначається, євродепутати також звернулися з листами до президентів Європейської комісії Жана-Клода Юнкера і Європейської ради Дональда Туска, а також представнику Європейського Союзу з питань закордонної політики і політики безпеки Федеріки Моґеріні з вимогою посприяти звільненню Сущенка.

"Члени Європейського парламенту стурбовані незаконним затриманням українського журналіста Романа Сущенка владою Російської Федерації 30 вересня...У ситуації, що склалася, у шпигунстві можуть звинуватити і затримати будь-кого. Роман Сущенко має надійну репутацію доброго професіонала, який працює вже багато років у Франції, країні, яка є членом Нормандського формату, і всі звинувачення на його адресу розцінюються не інакше ніж подальші незаконні дії щодо українських громадян з боку Російської Федерації", - йдеться у листі.

Депутати розцінюють таку ситуацію як "сигнал до занепокоєння для будь-якого, хто може приїхати до Російської Федерації".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами адвоката Марка Фейгіна, перспектива виграти справу Сущенка в РФ є нульовою.