ua en ru

Депутати БПП критикують Садового по "темниках", - журналіст

Депутати БПП критикують Садового по "темниках", - журналіст

Депутати фракції БПП "Солідарність" у Верховній Раді України отримали так звані "темники" з рекомендаціями, як коментувати кризу, що склався у Львові в результаті пожежі на Грибовицькому звалищі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Денис Рафальський.

Журналіст навів цитату з рекомендацій, які отримали спікери БПП: "Варто нагадати, що Андрій Садовий є беззмінним міським головою Львова з 2006 року. Власне, більша половина того звалища вже утворилася при ньому. Він мав би відзвітувати перед містом і урядом, що зроблено за ці 10 років, щоб вирішити проблему сміття. Андрій Садовий володіє партією, яка має одну з найбільш активних фракцій парламенту. До березня 2016 року "Самопоміч" входила в урядову коаліцію. Однак, маючи чималий політичний вплив, Андрій Садовий жодного разу не поставив питання вирішення проблеми сміття, поки не спалахнула пожежа і не загинули люди".


"Багато депутатів вже відпрацювали їх, показавши, що вони серед адресатів", — пише Денис Рафальський.

Насамперед, за його даними, йдеться про коментарі нардепів БПП Ірини Геращенко, Володимира Ар'єва та політтехнолога пропрезидентської фракції у ВР Віктора Уколова.

Депутати БПП критикують Садового по "темниках", - журналіст

Нагадаємо, на 28 травня на Грибовицькому звалищі сталася пожежа. Експерти і місцева влада каже, що причиною пожежі міг бути підпал. В результаті пожежі і подальшого обвалення загинули троє пожежників. Ще одну людину — місцевого еколога ЛКП — досі не знайшли. Пожежа сталася в момент, коли Львів вийшов на фінальну стадію узгодження в Кабміні проекту будівництва нового сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибовицького звалища за кошти Європейського інвестиційного банку.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до президента і прем'єр-міністра з проханням застосувати до Львова і сіл Малехів та Великі Грибовичі режим надзвичайної екологічної ситуації.