ua en ru

Депутатам від БЮТБ не вдалося сьогодні відвідати Тимошенко в Качанівській колонії

Народним депутатам, членам фракції "БЮТ-Батьківщина", які прибули до Харкова, відмовили у побаченні з екс-прем'єр-міністром, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко у Качанівській колонії та не дозволили передати їй необхідні речі. Про це заявив народний депутат Володимир Філенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Філенко повідомив, що приблизно о 17:00 він прибув до Качанівської колонії у Харкові.
"Мене разом з депутатом облради від БЮТ Іваном Варченком провели до начальника колонії Івана Первушкіна, але далі начальника колонії ми не потрапили. Він нам пояснив і надав відповідні папери, які свідчать, що Юлія Володимирівна знаходиться у розпорядженні головного слідчого управління СБУ і тому всі дозволи про можливі зустрічі з нею, передачі потрібно брати у СБУ", - розповів нардеп.

За його словами, "всі спроби передати передачу вперлися в те, що це можливо зробити тільки у робочі дні з 9:00 до 15:00, крім вихідних та святкових днів".
"Передсвятковий та останній день місяця - санітарні дні, коли передачі теж не приймаються. Це означає, що тільки 3 січня ми зможемо їй передати речі, необхідні для життя", - зазначив депутат.
Також, за словами Володимира Філенка, незважаючи на незадовільний стан здоров'я, Юлія Тимошенко утримується не в медчастині, а в звичайній камері з ще однією жінкою.
"У якому корпусі і у якій камері - нам також не сказали", - повідомив народний депутат.

Наразі Володимир Філенко разом з іншими депутатами залишається у Харкові для того, щоб разом з Харківською організацією "Батьківщини" завтра привітати Тимошенко з Новим роком.

"Зараз думаємо, як це зробити", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Юлія Тимошенко була направлена ​​в Качанівську жіночу колонію №54 м. Харкова.