ua en ru

Депутата Дніпропетровської облради затримали на хабарі

Депутата Дніпропетровської облради затримали на хабарі Фото: затримання депутата на хабарі (vppdr.gp.gov.ua/)

Депутат вимагала 12 тис. доларів від підприємця за вплив на рішення Держгеокадастру

Депутата Дніпропетровської обласної ради Військова прокуратура затримала на отримання хабаря у розмірі 6 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

Правоохоронцями було задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди представницею фракції Українське об'єднання патріотів - "УкрОп".

"Досудовим розслідуванням установлено, що депутат обласної ради, яка водночас є засновником та директором ТОВ "Експерт Груп" навесні 2018 року вже одержала від громадянина К. першу частину неправомірної вигоди в сумі 6000 доларів за здійснення впливу на рішення та дії посадових осіб Держгеокадастру у Дніпропетровській області", - зазначили у прокуратурі.

Йдеться про отримання розпорядження на розробку проекту землеустрою та в подальшому затвердження даного проекту.

У понеділок, 10 вересня, під час контрольованої передачі другої частини обумовленої суми хабаря в розмірі 6000 доларів депутата затримали.

Депутата Дніпропетровської облради затримали на хабарі
Депутата Дніпропетровської облради затримали на хабарі

Фото: затримання депутата на хабарі (vppdr.gp.gov.ua/)

"На даний час проводяться невідкладні слідчі дії. Військовою прокуратурою вирішується питання про затримання обвинуваченої в порядку ст. 208 КПК України, планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369‑2 КК України, та готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу", - зазначили у військовій прокуратурі.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що на хабарі у сумі 5500 тисяч доларів викрили депутата міської ради Кропивницького.