ua en ru

Депозити банків США перевищили на 2 трлн дол. обсяг кредитів

Банкам США вдалося в поточному році привернути на 2 трлн дол. депозитів більше, ніж видати кредитів на тлі слабшаючого попиту на кредитні ресурси, а також посилювання їх видачі із-за погроз уповільнення світової економіки. Про це повідомляє "Росія 24".

Банки, починаючи від JРМorgan Chase & Co. і закінчуючи Bank of America Corp., розширили свою депозитну базу на 8,7% з початку поточного року до рекордної відмітки в 9,17 трлн. При цьому обсяг виданих кредитів склав 7,17 трлн дол. Розрив між обсягами привернутих коштів і виданих почав розширюватися в 2008 р. з початку світової фінансової кризи. На той момент, який ознаменувався падінням фінансового гіганта Lehman Brothers, обсяг кредитів перевищував обсяг депозитів на 205 млрд дол.

Споживачі стали більш зважено підходити до питання отримання кредитних коштів, тоді як банки США посилили умови їх видачі, щоб запобігти повторенню ситуації 2007-2008 рр., яка спровокувала кризу.

В той же час така ситуація заважає реалізації планів Федрезерву, який намагається підтримати економіку за рахунок стимулювання зростання споживчих витрат. Також подібний стан справ украй несприятливо для банківської системи. Як вважають експерти, низький рівень попиту на кредитні продукти є негативним чинником для банків.
"Банки не мають можливості заробляти на активних операціях, тому їх стан погіршується", - відзначає експерт компанії Concannon Wealth Management Ноель Хеберт.

Читайте також: Агентство Fitch загрожує понизити кредитний рейтинг США на рівні AAA при настанні "бюджетного обриву"