ua en ru

Депардьє прописався в Саранську

Французький актор Жерар Депардьє 23 лютого отримав в своєму російському паспорті штамп про прописку. Новоявлений громадянин Росії тепер є жителем Саранська.

Сьогодні, в День захисника Вітчизни, в урочистій обстановці у присутності представників міграційної служби і на очах журналістів був поставлений штамп у паспорті актора. Дійство відбувалося в Поволзькому центрі культур фінно-угорських народів - Мордовському державному національному театрі.

Квартира, в якій відтепер прописаний Депардьє, знаходиться в центрі столиці Мордовії, на вулиці Демократичній. "Це квартира одного актора, директора Держфільмофонду Росії Миколи Бородачова, тобто він прописав його до себе", - цитує "Ехо Москви" директора центру культур фінно-угорських народів Юрія Мішаніна.

Напередодні Депардьє поділився деякими своїми планами. Зокрема, він заявив, що має намір вивчити російську мову і зробити цикл передач на російському телебаченні.

Нагадаємо, що Депардьє отримав російський паспорт 6 січня ц.р. після того, як прийняв рішення відмовитися від французького громадянства у зв'язку з очікуваним підвищенням податків на доходи надбагатих. У той же день актор відвідав Саранськ, де керівництво республіки одразу запропонувало йому прописку і ключі від квартири.

У Мордовії Депардьє має паспорт почесного Мордовця. На пропозицію, яка раніше надійшла від керівництва республіки - очолити місцеве Міністерство культури, актор відповів відмовою.

Читайте також: Профспілка французьких журналістів просить Жерара Депардьє заступитися за російських колег