ua en ru

Денисенко: Кононенко зняв Манька з розшуку в обмін на звинувачення проти Корбана

Доброволець Валентин Манько, який нещодавно заявив про низку злочинів, що їх нібито вчинив Геннадій Корбан, зробив це в рамках угоди з правоохоронцями: в обмін на неправдиві свідчення проти політика з нього пообіцяли зняти звинувачення у злочинах та виключити з міжнародного та всеукраїнського розшуку, контролював цю угоду перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко. Про це заявив народний депутат, член політради партії УКРОП Андрій Денисенко під час прес-конференції, яка відбулася 3 грудня, після завершення І з'їзду депутатів, обраних до місцевих рад від УКРОПу.

"СБУ змусила Валентина Манька вийти на контакт з Ігорем Кононенком. Той, перевищуючи свої повноваження, недвозначно запевнив, що, якщо Манько говоритиме ті речі, які від нього хочуть чути Шокін, очільники СБУ і речники Адміністрації Президента, з нього буде зняте кримінальне переслідування та його виключать із всеукраїнського й міжнародного розшуку", - заявив Андрій Денисенко.

За даними партії, Валентина Манька справді зняли з міжнародного розшуку в той самий день, коли він листувався з першим заступником голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком у Facebook. Невдовзі після цього Манько повернувся до України з-за кордону і почав активно свідчити проти лідера УКРОПу Геннадія Корбана. "12 листопада, якраз під час листування, Генеральна прокуратура України зняла пана Манька з розшуку, і про це повідомив Інтерпол", - заявив Андрій Денисенко, назвавши листування Манька та Кононенка "угодою з дияволом".

Нардеп Денисенко продемонстрував фото та відео повної версії листування Кононенка та добровольця. Відповідно до наданих ним матеріалів, під час листування Кононенко дав гарантії непритягнення Манька до кримінальної відповідальності у разі, якщо він свідчитиме проти Корбана.

З матеріалів також зрозуміло, що Манько погоджував з Кононенком текст своєї заяви, яку він виголосив днями під час прес-конференції у Києві, про начебто причетність Корбана до низки злочинів. Анонсуванням заходу та поширенням новин після нього, за словами Андрія Денисенка, займалася одна з піар-агенцій, найнятих Ігорем Кононенком.

Денисенко: Кононенко зняв Манька з розшуку в обмін на звинувачення проти Корбана

Крім того, Кононенко та Манько обговорювали створення нового політичного проекту, який конкуруватиме з УКРОПом та іншими демократичними партіями.

Андрій Денисенко також зазначив, що все це не могло відбуватися без відома президента Петра Порошенка. "Ця влада, Петро Олексійович, його підручні в особі Кононенка дійшли межі цинізму у своїх діях проти Геннадія Корбана і нашої політичної сили, проти громадянського суспільства в цілому, - підкреслив нардеп. - Грубо і топорно працюють ваші люди, Петре Олексійовичу. Контролювати справу Корбана ви довірили людині, яка після себе залишає такі сліди", - зазначив Андрій Денисенко.