ua en ru

Денис Олейніков, власник компанії Prostoprint, отримав політичний притулок в Хорватії

Денис Олейніков, власник компанії Prostoprint і його родина, отримали політичний притулок в Хорватії. Про це повідомляє портал ain.ua.

"Тепер ми можемо жити і працювати в Європі на тих же правах, що й місцеві громадяни, їздити по світу без віз (крім Штатів)", - повідомив Денис, додавши, що Інтерпол не застосовує санкцій до осіб, яких переслідують на батьківщині з політичних мотивами. Група європейських слідчих вивчала подані документи, відео-і аудіозаписи, запити в державні органи, відповіді від них на протязі 14 місяців і зараз прийняла рішення. Сім'ї Олейникова надано статус біженців.

За словами Дениса, якщо узагальнити результати цього розслідування, слідство підтвердило три факти. По-перше, що компанія Prostoprint.com не була організатором випуску контрафактної продукції, ні Євро-2012, ні якоюсь іншою. По-друге, що розгром Prostoprint.com був покаранням за публічну позицію самого Олейнікова. По-третє, що у справі Prostoprint не було справедливого судового розгляду і що була реальна загроза життю і здоров'ю самого підприємця і його родини.

Нагадаємо, у вересні 2011 року в офіс компанії Prostoprint, яка займається створенням товарів на вимогу, прийшли з обшуком співробітники УБОЗ. Денис Олейников пояснив цей обшук і вилучення техніки тим, що відмовився прибрати з сайту футболки з написом "Дякую жителям Донбасу". У зв'язку з розглядом навколо компанії Денис із родиною переїхав до Хорватії. Всю хронологію конфлікту навколо компанії Prostoprint можна прочитати на цій сторінці.