ua en ru

Демонтаж МАФ у "Гідропарку" відбувається через порушення власниками законодавства, - КМДА

Демонтаж малих архітектурних форм (МАФ) у столичному "Гідропарку" відбувається через порушення власниками законодавства або через відсутність дозволів на їхнє розміщення. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Кучук, повідомляє прес-служба КМДА.
Згідно повідомленню, правоохоронні органи зафіксували численні порушення правил благоустрою, земельного законодавства та санітарних норм власниками тимчасових споруд (ТС) на території "Гідропарку". Головне управління містобудування та архітектури разом з головним управлінням контролю за благоустроєм та прокуратурою міста провели перевірку дотримання законодавства власниками ТС.
"За результатами перевірки виявлено велику кількість тимчасових споруд, розміщених взагалі без дозвільної документації. Крім того, за порушення чинного законодавства Головне управлінням містобудування та архітектури визнало недійсними ряд дозволів на розміщення тимчасових споруд", - зазначив Кучук.
У планах міської влади - розробити проект комплексного благоустрою території "Гідропарку". До зазначеного проекту, зокрема, будуть входити предмети благоустрою, фасади капітальних споруд та тимчасові споруди із зазначенням функціонального призначення тощо. До затвердження проекту комплексного благоустрою та схеми розміщення тимчасових споруд дозвільних документів на їхнє розміщення профільне управління не надає.
"Гідропарк" - улюблене місце відпочинку багатьох киян та гостей столиці і цю зелену територію необхідно привести до ладу, покращити її благоустрій. А більшість МАФ, розміщених там, не лише порушують численні норми законодавства, вони своїм незадовільним станом псують загальний вигляд парку", - підкреслив Кучук.