ua en ru

Демократія в Україні перебуває в обложеному становищі, - глава розвідки США

Демократія в Україні перебуває в усе більш обложеному становищі, оскільки Київ все більше наближається до авторитаризму Президента Віктора Януковича. Про це йдеться в доповіді глави американської національної розвідки Джеймса Клеппера, з яким він виступив напередодні в Сенаті США на слуханнях на тему "Україна на роздоріжжі: що поставлено на карту для США і Європи?".

"Події в Україні та Білорусі, хоча і не загрожують національній безпеці США, є проблемами для важливих інтересів США в регіоні", - наголошується в документі.

У доповіді підкреслюється, що в Україні існує виборче переслідування членів політичної опозиції, зокрема, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Нацрозвідка США також вважає, що для придушення діяльності засобів масової інформації в Україні використовується адміністративний тиск.
На цих же слуханнях дочка ув'язненої екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, Євгенія Тимошенко заявила, що українська влада продовжує переслідувати політичних опонентів, не дивлячись на заклики ЄС звільнити політв'язнів

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про стан демократії в Україні.