ua en ru

Демчишин прогнозує подальше збільшення ціни на вугілля

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин прогнозує подальше збільшення ціни на вугілля. Про це він заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішенням буде збільшення вартості вугілля... Ціна була 1100 (грн/тонна, - ред.), зараз 1250, є ймовірність, що вона буде рости і далі", - сказав Демчишин.

За словами міністра, за рахунок зростання ціни буде з'являтися додатковий ресурс для оплати заробітної плати шахтарям.

Також Демчишин сподівається, що Вуглегірська ТЕС незабаром відновить роботу.

"Якщо завтра вона почне працювати, то протягом 2 тижнів почнуть надходити гроші від спалювання цього вугілля і відповідно ними ми зможемо розрахуватися з шахтарями", - сказав міністр.

"Цим питанням ми кожен день займаємося. Сьогодні проводили вранці кілька зустрічей з тим самим ДТЕКом і умовляли його, що потрібно хоча б наступний транш заплатити. Сподіваюся, що протягом цього тижня ми зможемо додатково 150 млн отримати, це приблизно більше половини суми, яку потрібна на місяць заплатити", - зазначив Демчишин.

Нагадаємо, вчора голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пообіцяв сприяти в організації наради Кабміну по проблемам із заборгованістю по зарплаті шахтарям.