ua en ru

Демчишин доручив посилити охорону об'єктів ПЕК

Демчишин доручив посилити охорону об'єктів ПЕК Фото: Володимир Демчишин

Керівники підприємств ПЕК повинні негайно реагувати на позаштатні ситуації

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин доручив забезпечити посилений режим охорони об'єктів паливно-енергетичного комплексу (ПЕК). Про це йдеться у наказі Міненерго №261 від 27 квітня 2015 р.

"На виконання пункту 4 протоколу селекторної наради Кабінету міністрів України від 17 квітня 2015 р. наказую: забезпечити з 28 квітня 2015 р. посилений режим охорони об'єктів підприємств паливно-енергетичного комплексу, що належать до сфери управління Міненерговугілля, та господарських товариств, щодо яких Міненерговугілля здійснює управління корпоративними правами держави (далі підприємства)", - йдеться у документі.

Також Демчишин доручив керівникам підприємств забезпечити цілодобовий зв'язок з відповідними територіальними підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ України та координаційними групами Антитерористичного центру при регіональних органах СБУ в областях.

Керівники підприємств повинні забезпечити необхідний запас обладнання, запчастин та паливно-мастильних матеріалів, а у разі виникнення позаштатних ситуацій - негайно відреагувати та проінформувати Міненерговугілля.

Нагадаємо, 21 квітня 2015 р. глава МВС Арсен Аваков доручив взяти під посилену охорону об'єкти атомних електростанцій (АЕС) України.