ua en ru

"Дельта Банк" заблокував кошти "Укрпошти"

"Дельта Банк" заблокував кошти "Укрпошти" Відділення "Дельта банку"

"Дельта Банк" заблокував кошти українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта". Про це повідомляє прес-служба "Укрпошти".

"Керівник національного оператора поштового зв'язку Ігор Ткачук звернувся із відкритим листом до директора фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогою посприяти у вирішенні парадоксальної ситуації, яка склалася із платежами населення на адресу "Дельта Банка", що здійснюються через відділення "Укрпошти". Ігор Ткачук стверджує, що в "Дельта Банку" заблоковані значні кошти на рахунках Укрпошти. Одночасно "Укрпошта" здійснює "Дельта Банку" сплату платежів, прийнятих від його клієнтів, за які банк не розраховується", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що керівник "Укрпошти" засвідчує, що "Дельта Банк" рекомендував "забути" про оплату за надані послуги та не порушувати це питання в період дії тимчасової адміністрації, так само, як і про кошти Укрпошти, що виявилися заблокованими на рахунку підприємства в цьому банку. До того ж, замість виконання своїх зобов'язань, "Дельта Банк" пред'явив вимогу щодо перерахування йому прийнятих від населення грошей, без оплати наданих "Укрпоштою" послуг.

Крім того, повідомляється, що "Укрпошта" намагалася здійснити платежі коштами зі свого рахунку в "Дельта Банку". Але, як це не дивно, тимчасова адміністрація не задовольнила зарахування цих коштів на свою адресу, продовжуючи вимагати від підприємства перерахування грошей з рахунків в інших банківських установах.

Нагадаємо, раніше НБУ визнав "Дельта банк" Лагуна і ще два його банку неплатоспроможними.