ua en ru

DeLorean проведе випробування літаючого авто в кінці 2018 року

DeLorean проведе випробування літаючого авто в кінці 2018 року Фото: DeLorean (DELOREAN AEROSPACE)

Компанія DeLorean Aerospace розробляє авто з функцією вертикального зльоту

Компанія DeLorean Aerospace проведе випробування літаючого автомобіля після завершення роботи над діючим прототипом наприкінці 2018 року. Про це повідомляє Science Alert.

"Племінник творця культових автомобілів 1980-х років і глава компанії DeLorean Aerospace Пол ДеЛореан заявив, що його компанія, поряд з Uber, Airbus, Kitty Hawk та іншими, розробляє власний літаючий автомобіль", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, мова йде про двомісний, вертикальний злітно-посадковий транспортний засіб, призначений для використання в якості особистого транспорту, і в кінцевому підсумку він буде мати можливість автономного польоту.

"Ми створюємо повнорозмірний, пілотований прототип, який буде нести двох пасажирів і призначений для особистого та комерційного використання, повністю електричний, з діапазоном польоту близько 193 кілометрів", - заявив Пол ДеЛореан.

Наголошується, що на борту літака DeLorean DR-7 буде два набори крил, один на передній частині автомобіля, а інший ззаду, і з додатковою парою крилець під задніми крилами.

Зліт і рух вперед транспортного засобу будуть проводитися за рахунок пари вентиляторів, які живляться від електрики і встановлені вздовж його центру. Вентилятори починають обертатися після зльоту, щоб просунути автомобіль вперед.

Довжина машини складе близько 6 метрів. Розмах крил теж буде близько 6 метрів в розкладеному положенні і 2,3 метра - в складеному. Робочий прототип повинен бути готовий до кінця наступного року, після чого почнуться його випробування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прототип машини часу знову можна буде придбати. Так, модель DMC-12, яку виробляє компанія DeLorean, отримала всесвітню популярність після виходу фільму "Назад в майбутнє" в 1985 році.