ua en ru

Справа про затриманих російських спецпризначенців може розглянути міжнародний суд, - СБУ

Справа про затриманих російських спецпризначенців може розглянути міжнародний суд, - СБУ Фото: Василь Вовк

В СБУ підкреслили, що це справа вже стало досить публічною

У Службі безпеки України (СБУ) вважають, що справа про затриманих на Донбасі російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова може предметом розгляду міжнародних судів. Про це в ефірі "Еспрессо ТБ" заявив начальник головного слідчого управління СБУ генерал-майор Василь Вовк.

"Якщо брати в майбутньому, я думаю, що це може бути однією складових для розгляду міжнародних справ, якщо такі будуть, якщо це відбудеться, якщо ми своїми силами не впораємося (ми сподіваємося, що ми впораємося", - зазначив Вовк на питання журналіста, чи може справа Єрофєєва і Александрова стати базою для розгляду міжнародними судами участі Російської Федерації в конфлікті на Донбасі.

Вовк наголосив, що справа російський розвідників стало публічним, зокрема, тому що їх відвідали в госпіталі представники міжнародних організацій та журналісти.

Представник СБУ підкреслив, що, насамперед, необхідно довести справу до суду в Україні та дочекатися вироку для затриманих.

Вовк зазначив, що всі процеси затримання і арештів Єрофєєва і Александрова були відкритими. Так на засідання суду про обрання запобіжного заходу для російських спецназівців могли прийти всі охочі. Він додав, що, за його інформацією, консул Російської Федерації знаходився біля зали суду, проте не відвідав процес.

Нагадаємо, російські розвідники Александров і Єрофєєв були затримані бійцями ВСУ під Щастям Луганській області 16 травня 2015 р.

На даний момент вони знаходяться у військовому госпіталі, де їм надається медична допомога.

Обидва російські військовослужбовці в інтерв'ю різним ЗМІ скаржилися, що представники російського посольства досі не відвідали.

Напередодні, 22 травня, суд заарештував Александрова і Єрофєєва.