ua en ru

Справа сина Авакова: суд переходить до розгляду клопотання про запобіжний захід

Справа сина Авакова: суд переходить до розгляду клопотання про запобіжний захід Фото: Олександр Аваков (Instagram)

Кримінальне провадження, у якому фігурує син Авакова, розслідується з 2015 року

Суд переходить до розгляду клопотання органу досудового розслідування стосовно міри запобіжного заходу для сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кримінальне провадження розслідується з 2015 року. У ході досудового розслідування досліджується справа розтрати бюджетних коштів. У ході досудового розслідування здобуто докази, підтвердження надання вказівок Чеботарем (екс-заступник голови МВС Сергій Чеботар, - ред.) своїм підлеглим з приводу закупівлі. За вказівкою Авакова було виготовлено певну документацію для тендерних закупівель", - сказав прокурор.

Він нагадав, що Авакову оголосили про підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Докази: висновки судових експертиз, допитано свідків, вивчено інформацію. Вбачаємо необхідність у обранні запобіжного заходу. Є підстави стверджувати про те, що скоєно особливо тяжкий злочин", - додав прокурор.

За його словами, покарання має становити від 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що синові глави Міністерства внутрішніх справ Олександру Авакову і колишньому заступнику голови МВС Сергію Чеботарю, які фігурують в так званій "справі рюкзаків", загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Їх підозрюють у розтраті 14 млн гривень.