ua en ru

Справа сина Авакова: у МВС повідомили подробиці розслідування НАБУ щодо закупки рюкзаків

Справа сина Авакова: у МВС повідомили подробиці розслідування НАБУ щодо закупки рюкзаків Фото: Арсен Аваков (УНІАН)

Кримінальне провадження було відкрито 7 липня 2015 року

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили подробиці розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо закупки рюкзаків для МВС, фігурантом якої є син Арсена Авакова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Як зазначається, кримінальне провадження було відкрито 7 липня 2015 року.

"У рамках досудового розслідування за рішенням слідства Державною фінансовою інспекцією України була проведена позапланова ревізія окремих питань фінансово-господарської діяльності МВС України. За результатами ревізії, які відображені у відповідному акті, з приводу кількості рюкзаків, кількості лотів та загальної вартості закупівлі в сумі 16 595 000 гривень, порушень не встановлено", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що відповідно до рішення Окружного адміністративного суду Києва заявнику було відмовлено визнати протиправними дії посадових осіб МВС під час проведення переговорної процедури закупівлі рюкзаків у зв’язку з відсутністю, на думку суду, суттєвих порушень норм права під час проведення процедури закупівлі рюкзаків.

Крім того, повідомляється, що слідство не отримало доказів, що постачання рюкзаків відбулося не в повному обсязі. Також у МВС сумніваються у висновках експертизи, яка встановила, що закуплені рюкзаки менші за об'ємом, ніж це передбачено заявкою.

"До справи залучено сфальсифіковане відео, розмови на той час заступника міністра Сергія Чеботаря та нібито сина міністра внутрішніх справ, справжність якого не була доведена слідством", - заявляють у відомстві.

Також у МВС наполягають, що процедура закупівлі була здійснена відповідно до законодавства.

Справа сина Авакова: у МВС повідомили подробиці розслідування НАБУ щодо закупки рюкзаківСправа сина Авакова: у МВС повідомили подробиці розслідування НАБУ щодо закупки рюкзаків

Фото: рюкзаки МВС (mvs.gov.ua)

"З урахуванням збитків, які заподіяні МВС в результаті позиції слідства в цьому провадженні, МВС звернулося до НАБУ із заявою про визнання його потерпілим в даному провадженні, що надало б можливість надавати МВС необхідні докази та брати участь в їх оцінці для швидкого встановлення об’єктивної істини у цій справі. Проте в задоволенні цього прохання було відмовлено", - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обшуки у сина Авакова пов'язані зі справою про закупівлю рюкзаків для МВС.