ua en ru

Справа Скрипаля: Росія направила Британії ноту із запитаннями

Справа Скрипаля: Росія направила Британії ноту із запитаннями Фото: МЗС Росії (twitter.com/MID_RF)

РФ цікавить, чому її дипломатів не пускають до потерпілих і чому до розслідування залучили Францію

Посольство Російської Федерації в Лондоні направило Міністерству закордонних справ Великої Британії ноту зі списком запитань у справі отруєння в Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки. Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

Згідно з документом, передусім Росію цікавить, чому дипломатам РФ відмовлено в доступі до потерпілих, які антидоти їм було введено і чому до розслідування залучено Францію.

"1. Чому Росії відмовлено в праві консульського доступу до двох російських громадян, які постраждали на британській території? 2. Які конкретні антидоти і в якій формі були введені постраждалим? Як такі антидоти опинилися у британських медиків на місці інциденту? 3. На якій підставі Франція була залучена до технічного співробітництва в розслідуванні інциденту, в якому постраждали російські громадяни?", - йдеться в документі.

Також в Росії бажають знати, чи є в розпорядженні Великої Британії матеріали проведеного Францією розслідування та контрольні зразки-еталони бойової отруйної речовини "Новичок".

"Які докази передавалися Франції для вивчення та проведення власного розслідування? Чи були присутні французькі фахівці під час забору біоматеріалу у Сергія і Юлії Скрипалів?", - також йдеться в ноті.

31 березня Ukrainian Embassy in London направило зовнішньополітичному відомству Великобританії ноту зі списком запитань до...

Опубліковано Ukrainian Foreign Ministry - МЗС Росії 31 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше посольство Російської Федерації у Великій Британії вимагало пустити їхніх дипломатів до дочки отруєного екс-шпигуна Сергія Скрипаля.