ua en ru

Справа Скрипаля: ОЗХО передала Британії результати розслідування

Справа Скрипаля: ОЗХО передала Британії результати розслідування Фото: поліція Британії (london.gov.uk)

Результати будуть опубліковані вже сьогодні

Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХО) підготувала звіт про розслідування отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це повідомляє The Daily Mail.

Так, результати розслідування ОЗХО повинні бути оприлюднені 12 квітня о 12:00 за часом Лондона.

"Згідно з усталеною практикою вони передали остаточну копію звіту нам, державі, що просила запит на проведення розслідування", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що представник британського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що Лондон звернувся до ОЗХО з проханням розповсюдити розслідування серед усіх держав-членів організації, включаючи Росію.

"Цей прозорий і відкритий підхід до розслідування, якого дотримувалися з самого початку, різко контрастує з тактикою за заплутування і відволікання уваги, якому віддана російська влада", - додали в МЗС.

Голова організації зазначив, що розслідування фахівців ОЗХО проводиться незалежно від позиції будь-якої країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецслужби Великобританії змогли обчислити місце розташування секретної російської лабораторії, де було виготовлено нервово-паралітичну речовину "Новачок", якою отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.