ua en ru

Справа Скрипаля: Британія скликає зустріч ОЗХЗ

Справа Скрипаля: Британія скликає зустріч ОЗХЗ Фото: ОЗХЗ (flickr.com/opcw)

Британія має намір провести облік порушень Росією Конвенції про заборону хімічної зброї

Британія скликає зустріч Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) по справі Скрипалів. Про це повідомляє посольство країни в Росії в Twitter.

"Необхідно провести облік порушень Росією Конвенції про заборону хімічної зброї. Великобританія зробила так, щоб це зробили ОЗХЗ і Радбез ООН", - йдеться в повідомленні.

"Росія як член РБ ООН несе особливу відповідальність за підтримання глобального порядку на основі правил, який забезпечує безпеку нас всіх. Але вона нехтувала міжнародного права у випадках з Україною, хімічною зброєю в Сирії і шкідливої кіберактівністю", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у листі радника британського прем'єр-міністра з нацбезпеки Марка Седвилла генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга говорилося, що російські спецслужби стежили за Сергієм і Юлією Скрипаль як мінімум п'ять років.

Згідно з інформацією влади Британії, з 2013 року адреси електронної пошти Юлії Скрипаль були метою фахівців російської розвідки. У листі зазначено, що спецслужби Росії протягом декількох років проводили експерименти з нервово-паралітичною речовиною "Новачок", зокрема, з його нанесенням на дверні ручки. Відомо, що через дверну ручку будинку в Солсбері сталося отруєння Скрипалів.