ua en ru

Справа Скрипаля: Британія відмовилася від спільного з РФ розслідування

Справа Скрипаля: Британія відмовилася від спільного з РФ розслідування Фото: МЗС Британії (twitter.com/foreignoffice)

Британія відмовився прийняти пропозицію Росії

Великобританія не буде проводити спільне з Росією розслідування хімічної атаки в Солсбері, тому що Москва є основним підозрюваним у замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. Про це говориться в офіційній заяві Лондона.

"У Конвенції із заборони хімічної зброї не вказана вимога для жертви почати розслідування спільно з імовірним винуватцем. Навпаки, вчинити так було б збоченням", - повідомив в.о. постійного представника Британії при Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) Джон Фогго.

Раніше 29 березня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував скликати позачергову сесію виконавчої ради ОЗХЗ. За його словами, це потрібно, щоб безпосередньо поставити західним партнерам питання і "налагодити відкритий і чесний діалог".

Однак в документі йдеться, що Британія відмовляється прийняти пропозиції Росії. Крім того, Фогго підкреслив, що Росія скликала засідання за дуже короткий термін. За його словами, це означає, що Москва зовсім не зацікавлена в обговоренні проблеми, інакше готувала б зустріч довше.

Нагадаємо, раніше британський МЗС звинуватив Росію у спробі підірвати роботу.