ua en ru

Справа проти заступника мера Запоріжжя може мати політичний підтекст, - ЗМІ

Справа проти заступника мера Запоріжжя може мати політичний підтекст, - ЗМІ Фото: Анатолій Пустоваров (facebook.com-Anatoliy.Pustovarov)

Заступнику мера Запоріжжя Анатолію Пустоварову оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину

Заступнику мера Запоріжжя Анатолію Пустоварову у середу, 27 грудня, оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину. Про це з посиланням на запорізьке видання "Індустріалка" повідомляють "Українські новини".

Як повідомляється, прокурори прийшли прямо в лікарняну палату в обласній лікарні у Харкові, куди напередодні Пустоваров був госпіталізований з травмою спини.

Як заявив адвокат Ігор Чумаченко, Пустоваров не переховується від слідства і з самого початку заявляв про готовність співпрацювати зі слідством.

"Але прокуратурі ввижаються тапочки, кватирки, запоребрик з "денэрами", неіснуючий сніг у Запоріжжі, "відкати" і "дерибан". Насправді ця справа не варта паперу, на якому написано звернення прокурора, а тим більше зусиль по створенню відео на Ютюбі. Ті записи, які були оприлюднені ГПУ є нарізкою різних фрагментів розмов, частина з них взагалі ніколи не відбувалася, фрази вирвані з контексту. Будь-яка нормальна незалежна експертиза доведе неспроможність таких "доказів", - вважає адвокат Чумаченко.

За словами Чумаченка, "має місце банальне політичне "замовлення": "хтось у обласної влади намагається вибити Пустоварова з політичного життя Запоріжжя".

Версію адвоката підтримує і політичний експерт Іван Вильцанюк. На його думку, керівництво області намагається "вибити" Анатолія Пустоварова з майбутньої парламентської виборчої кампанії по одному з мажоритарних округів Запоріжжя.

"Не секрет, що вже почалася пристрілка до округів і визначилися фаворити. Пустоваров один з них. Потенційно міг йому протистояти один з керівників партії влади або навіть сам губернатор Костянтин Бриль. Мабуть це і послужило причиною гучного розслідування", - заявив Вильцанюк.