ua en ru

Справа Януковича: колишній начальник охорони розповів про загрози безпеки екс-президента

Справа Януковича: колишній начальник охорони розповів про загрози безпеки екс-президента Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

У справі Януковича дав свідчення колишній начальник охорони "Межигір'я"

На суді у справі про державну зраду Віктора Януковича колишній начальник охорони резиденції "Межигір'я" Анатолій Кобилінський розповів про загрози безпеки екс-президента в лютому 2014 року. Показання Кобилинського заслуховували в Оболонському райсуді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на питання про заходи безпеки Януковича він заявив, що безпека не могла нормально здійснюватися в лютому 2014 року.

"Здійснити безпеку в тій ситуації просто не представлялося можливим. У активістів була одна мета - Янукович. Ті, що перші прийшли до "Межигір'я", вони вимагали, щоб він відрікся від президентства. Це була їх мета, а ось якими методами - їх не хвилювало", - зазначив Кобилинський.

Він також зазначив, що до резиденції підходила ще одна агресивна група, озброєна мисливськими карабінами.

"На третій день, це було 25 лютого...Мене пропускали представники Вишгородської самооборони. Я побачив, що там були озброєні люди, озброєні до зубів", - зазначив Кобилинський.

Він також додав, що 25 лютого "Межигір'я" вже було зайнято активістами.

"25 числа "Межигір'я" вже було захоплено. У той час я звертався до керівника місцевого управління, але відповіді не отримав. Перелік майна, викраденого з території, я не можу зараз назвати. Все майно, яке залишалося...протягом чотирьох днів звідти виходила колона машин", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Оболонський райсуд продовжив розгляд справи Януковича. Зокрема, суд постановив відновити з'ясування обставин і допитати свідків сторони захисту.