ua en ru

Справа Гонгадзе перейшла в розряд спекулятивних, - нардеп

Справа Георгія Гонгадзе сьогодні перейшла в розряд спекулятивних. Такої думки дотримується народний депутат Володимир Ар'єв.

"Сьогоднішня активізація справи Гонгадзе пов'язана з бажанням певних людей поправити своє матеріальне становище, і якщо звернути увагу на тих, хто зараз педалює цю тему, то слід веде нас до нинішнього керівництва Дніпропетровська", - заявив нардеп.

Найбільш імовірною причиною активізації обговорення справи Георгія Гонгадзе в ЗМІ він назвав розбірки між олігархами. "У Ігоря Коломойського є така риса як "гиеноподобное поведінка" - коли він відчуває, що поруч є хтось слабший (а Пінчук зараз стає таким), то він починає його "є", - зазначив депутат.

"Навіть у часи Віктора Януковича робилися спроби "збити гроші" з Пінчука", - зазначив Ар'єв.

Нагадаємо, що сьогодні проходить чергове засідання Апеляційного суду Києва, у якому розглядається апеляція колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача. Раніше, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе.

Зазначимо, що представник родини Гонгадзе в суді Валентина Теличенко раніше заявила ЗМІ, що справу Пукача використовує у своїх бізнес-інтересах Ігор Коломойський. За її словами, створюючи ажіотаж у підконтрольних йому ЗМІ навколо цієї справи, Коломойський намагається натиснути на іншого бізнесмена Віктора Пінчука, зятя екс-президента Леоніда Кучми, який з 2013 року судиться з нинішнім дніпропетровським губернатором в Лондонському суді за право володіння акціями Криворізького залізорудного комбінату і дивідендами з них на загальну суму близько 2 млрд дол.