ua en ru

Делегація Південної Кореї прибула з дводенним візитом до КНДР

Делегація Південної Кореї прибула з дводенним візитом до КНДР Фото: Кім Чен Ин може провести зустріч з делегацією Сеула (KCNA)

Сторони обговорять поліпшення відносин і підготовку до переговорів між США та Північною Кореєю

Делегація Південної Кореї прибула з дводенним візитом до Пхеньяну (КНДР) на переговори про поліпшення відносин і для пошуку рішень щодо ядерної програми Північної Кореї, передає Associated Press.

Повідомляється, що делегація Сеула прибула до аеропорту Пхеньяну. До її складу увійшли 10 високопоставлених чиновників, в тому числі керівник Національної розвідувальної служби і радник президента з національної безпеки. Також повідомляється, що делегацію запросили на вечерю до лідера КНДР Кім Чен Ина.

За словами представника президента Південної Кореї, делегати проведуть "широкі дискусії", в ході яких будуть обговорювати "створення умов для переговорів між КНДР та США, спрямованих на те, щоб зробити Корейський півострів вільним від ядерної зброї".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР піде на переговори з США без усяких попередніх умов.

"Ми ніколи не перебували у протистоянні зі Сполученими Штатами протягом останніх десятиліть переговорів на вищому рівні, і цього не станеться в майбутньому", - додали у зовнішньополітичному відомстві Північної Кореї.