ua en ru

Делегація РФ залишила зал Генасамблеї ООН перед виступом президента Литви

Делегація РФ залишила зал Генасамблеї ООН перед виступом президента Литви Фото: ООН (un.org)

Російська делегація залишила зал перед виходом на трибуну Грібаускайте

Російська делегація залишила зал Генасамблеї ООН перед виходом на трибуну президента Литви Далі Грібаускайте. Про це повідомляє РБК.

Як наголошується, лідер Литви повинна була стати чотирнадцятим за рахунком оратором на трибуні Генасамблеї, перед її виходом зал покинули перший заступник постійного представника РФ при ООН Петро Іллічов і голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький.

Також в цей день Грібаускайте зустрілася з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерришем. У ході зустрічі вона розповіла генсеку ООН про "агресивний і наступальний характер російських навчань "Захід-2017" близько литовських меж, при цьому вона заявила, що російсько-білоруські військові навчання загрожують безпеці регіону і світового співтовариства в цілому.

Вона вважає, що маневри "моделюють реальний конфлікт з країнами НАТО", при цьому вона заявила, що реакція ООН на випадки порушення міжнародного права в останні роки була "недостатньою".

Крім того, під час виступу з трибуни Генасамблеї також Грибаускайте заявила, що Росія готується до нападу на західні країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін не візьме участь у сесії Генасамблеї ООН, яка раніше відкрилася в Нью-Йорку.