ua en ru

Делегація ПАРЄ відвідає Україну 29-30 квітня для оцінки передвиборчої ситуації

Сім членів делегації Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на чолі з Андреасом Гроссом (Швейцарія) здійснять передвиборну поїздку в Київ 29-30 квітня, напередодні дострокових президентських виборів в Україні 25 травня, для оцінки виборчого законодавства та кампанії.

Сім членів делегації Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на чолі з Андреасом Гроссом (Швейцарія) здійснять передвиборну поїздку в Київ 29-30 квітня, напередодні дострокових президентських виборів в Україні 25 травня, для оцінки виборчого законодавства та кампанії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАРЄ.

Делегація повинна зустрітися, зокрема, зі спікером Верховної Ради та в.о. Президента України Олександром Турчиновим, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, в.о. міністра закордонних справ Андрієм Дещицей і секретарем Ради національної безпеки та оборони Андрієм Парубієм.

Заплановані також переговори делегатів ПАРЄ з основними кандидатами в Президенти, головою Центральної виборчої комісії Михайлом Охендовским і представниками міжнародного співтовариства, НУО та ЗМІ.

Наприкінці візиту 30 квітня делегація виступить із заявою.

Члени делегації: Андреас Гросс (Швейцарія), Франк Йессен (Норвегія), Тінатін Хідашелі (Грузія), Інгеборг Годскесен (Норвегія), Микола Виллумсен (Данія, ВПВ), а також співдоповідачі ПАРЄ з моніторингу України Маріетта де Пурбе-Лундін (Швеція) та Майліс Репс (Естонія).