ua en ru

Делегація ЄС на чолі з Фюле 25-26 березня відвідає Україну

25-26 березня 2014 р. в Україні з робочим візитом перебуватиме делегація Європейського Союзу на чолі з комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле та комісаром з питань оподаткування, митних платежів, боротьби з шахрайством та статистики Альгідрасом Шеметою.

25-26 березня 2014 р. в Україні з робочим візитом перебуватиме делегація Європейського Союзу на чолі з комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле (на фото) та комісаром з питань оподаткування, митних платежів, боротьби з шахрайством та статистики Альгідрасом Шеметою. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"25-26 березня в Україні з робочим візитом перебуватиме делегація ЄС на чолі з комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле та комісаром ЄС з питань оподаткування, митних платежів, боротьби з шахрайством та статистики Альгідрасом Шеметою, до складу якої входять високі посадові особи структурних підрозділів Європейської комісії з питань торгівлі, фінансово-економічних, візово-міграційних питань", - сказав Перебийніс.

За його словами, у ході візиту відбудеться розширена зустріч делегації ЄС з Арсенієм Яценюком та членами уряду, а також двосторонні зустрічі з керівниками міністерств.

Зокрема, будуть обговорені такі питання, як надання невідкладної фінансової допомоги Україні з боку ЄС з метою макроекономічної стабілізації України та порядок надання Україні автономних торгівельних преференцій ЄС, в рамках яких в односторонньому порядку буде лібералізований доступ до ринку ЄС для українських експортерів, а також підготовка до підписання розділів угоди про асоціацію з торгівельно-економічних та секторальних питань.

Нагадаємо, Україна на 27 березня ініціювала засідання Генеральної асамблеї ООН. Як повідомляється, в ході засідання повинна бути прийнята резолюція щодо територіальної цілісності України.