ua en ru

Декларація Порошенка з'явилася у відкритому доступі

Декларація Порошенка з'явилася у відкритому доступі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глава держави задекларував 336 тис. гривень зарплати

Президент України Петро Порошенко задекларував 21 тис. доларів та 60 тис. гривень готівки, а також понад 25 млн гривень, розміщених на банківських рахунках. Про це свідчить його декларація в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, президент вказав у е-декларації 25 490 771 доларів та 10 777 доларів на банківських рахунках, дружина Порошенко Марина зберігає на банківських рахунках 96 156 гривень та 4 279 євро. Також Порошенко задекларував майже 8,1 млн гривень внесків до кредитних спілок та інших небанківських фінансових установ, а також кошти, позичені третім особам (понад 1 млн гривень та 3,4 млн доларів). Готівкою Порошенко зберігає 21 тис. доларів та 60 тис. гривень.

Глава держави також задекларував 336 тис. гривень зарплати, 15 795 874 гривень процентів від вкладів у банку, 172 тис. гривень доходу від відчуження рухомого майна.

Крім того, Порошенко вказав у декларації житловий будинок та 4 земельні ділянки у Київській області, а також три земельні ділянки у Києві, 4 квартири у Києві, квартиру у Вінниці, нежитлове приміщення першого поверху в Одесі, дачний будинок у Київській області, гараж у Києві, базу відпочинку Лебідь (Одеська область).

Також у декларації президента вказані твори мистецтва, меблі, світильники, електронні пристрої, годинники, рояль, ювелірні вироби, одяг та автомобілі (Mercedes-benz, Jaguar).

Крім того, глава держави задекларував акції ПАТ "МІБ", ПАТ "ЗНКІФ "Прайм ессетс кепітал", ПАТ "Акціонерний промислово-інвестиційний банк", CEE Confectionery Investments Limited.

Нагадаємо, у минулому році Порошенко задекларував 12 295 570 гривень доходів за 2016 рік, а також 10 земельних ділянок та 5 будинків.