ua en ru

Деканоїдзе анонсувала появу в Україні електронної бази обліку затриманих

Деканоїдзе анонсувала появу в Україні електронної бази обліку затриманих Фото: Хатія Деканоїдзе

Система дасть можливість уникнути порушень прав людей, яких доставляють у відділи поліції і поміщають в ізолятори

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе анонсувала появу в Україні електронної бази обліку затриманих. Про це вона заявила сьогодні, 16 травня, під час презентації проекту реформування системи ІТУ і системи контролю і нагляду за правами затриманих, повідомляє прес-служба Нацполиции.

Як повідомила Деканоїдзе, ця система дасть можливість уникнути порушень прав людей, яких доставляють у відділи поліції і поміщають в ізолятори тимчасового утримання (ІТУ).


Крім того, вона вважає важливим кроком впровадження електронної бази обліку всіх затриманих, які перебувають в ІТТ, оскільки не буде журналів, в яких досить легко виправити.

"Кожен представник, який займається дотриманням прав людини, буде мати можливість не тільки бачити всю інформацію про затриманих, але і контролювати дотримання її прав", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе анонсувала створення спеціального управління для захисту прав затриманих та реагування на порушення в поводженні з ними.