ua en ru

Грудневий паводок завдав Закарпаттю збитків на 86 млн гривень

Грудневий паводок завдав Закарпаттю збитків на 86 млн гривень Фото: паводок на Закарпатті (facebook.com/DsnsZakarpattya)

Зокрема, було пошкоджено 156 житлових будинків

Паводок на Закарпатті в грудні минулого року завдав області збитків на 86 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА).

"Загалом від стихії постраждали 67 населених пунктів у 14 адміністративно-територіальних одиницях Закарпаття. Найбільшого удару зазнали Іршавський, Тячівський, Виноградівський, Міжгірський та Мукачівський райони", - повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Згідно з результатами комісії, було пошкоджено 156 житлових будинків, 12 автомобільних доріг різної форми власності, 17 автомобільних та 2 пішохідні мости, а також водовипуски та берегові укріплення тощо.

Нагадаємо, 17 грудня внаслідок негоди та паводку на Закарпатті частина міста Мукачево залишилася без централізованого водопостачання.

Стихія завдала чималих збитків регіону. Вода підтопила житлові будинки, підвальні приміщення, ділянки автомобільних доріг та сільськогосподарські угіддя.

16 грудня було евакуйовано 146 осіб з 40 житлових будинків. Також був зруйнований бетонний міст через річку Латориця.