ua en ru

DCH Group і Glencore Inc будуть брати участь в конкурсі з приватизації "Турбоатому"

DCH Group і Glencore Inc будуть брати участь в конкурсі з приватизації "Турбоатому" Фото: у Давосі проходить Всесвітній економічний форум

ЗМІ повідомили про зустріч Порошенка, Глазенберга та Ярославського в Давосі

DCH Group і Glencore Inc будуть брати участь в конкурсі з приватизації "Турбоатому". Про це повідомляють українські ЗМІ.

Як зазначається, сьогодні, 18 січня, в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі президент України Петро Порошенко зустрівся з мажоритарним акціонером найбільшої міжнародної корпорації Glencore Inc Айваном Глазенбергом і власником DCH Group Олександром Ярославським.

У ході робочої зустрічі обговорювалися питання, що стосуються залучення інвестицій в економіку України.

Айван Глазенберг заявив про інтерес Glencore International AG до відновлення і модернізації української економіки. Зокрема, про те, що корпорація спільно з групою DCH Олександра Ярославського планує брати участь у приватизаційному конкурсі з АТ «Турбоатом».

Крім того, обговорювалися перспективи розширення масштабів діяльності Glencore Inc розвитку аграрного сектора як стратегічного для України.

За даними видання, в якості прикладу успішного інвестиційного проекту в сільськогосподарському машинобудуванні був названий Харківський тракторний завод, який Ярославський за сприяння президента України запустив 6 січня 2017 р. і на відродження якого виділив 400 млн грн. Президент України зазначив, що завдяки цьому роботу отримали понад 3000 осіб.

Glencore International AG (Global Energy Commodities and Resources) — швейцарська трейдингова компанія, один з найбільших в світі постачальників сировинних товарів і рідкоземельних матеріалів.

Представляючи видобувні підприємства і компанії всього світу, Glencore постачає сільськогосподарську продукцію, метали, мінерали, сиру нафту, продукти нафтопереробки, вугілля.